Nesodden Karateklubb

Member of Jindokai (Society of the path of Benevolence)

Dojo-regler

Dojo-regler

Dojo (道場) betyr treningslokale og er tradisjonelt et hellig sted (selv om klubbens treninger som regel skjer i en vanlig gymsal). “Do” betyr “veien” og “jo” betyr “stedet”. Dojo betyr derfor “Stedet som veien studeres”. Følgende regler gjelder alle treninger og alle medlemmer.

 1. Gi (drakten) skal være ren, Obi (beltet) godt knyttet med knuten under navlen. Gi og belte skal være på før du kommer inn i Dojo. Merker på drakten skal være godkjent av Sensei. Bruk gjerne overtrekks-dress eller lignende til og fra trening for å holde din Gi ren.
 2. Ivareta god personlig hygiene. Hold neglene kortklipt, hender og føtter nyvasket.
 3. Ta av smykker, klokke, øreringer og hårspenner før trening for å unngå skade på deg og andre.
 4. Hils (Bukk = Rei) mot midten av rommet hver gang du kommer inn i Dojo, og hver gang du går ut.
 5. Hvis du kommer etter treningsstart, sett deg ned rett innenfor døren til Dojo i Seiza-stilling og vent på signal fra Sensei/ Sempai. Når du får klarsignal, gå til enden med lavest graderte for ikke å forstyrre de som allerede har stilt opp.
 6. Før oppstilling, prat dempet, og varm opp/tren for deg selv eller sammen med andre. Det skal være ro i Dojo, uten løping eller skriking.
 7. Organisert trening innledes og avsluttes med hilsningsseremoni.
 8. Hovedtrener tiltales Sensei, trenere og hjelpetrenere tiltales Sempai. Vis respekt for Sempai (høyere graderte), og følg anvisninger fra dem som har treneransvar.
 9. Hvis Sensei/ Sempai ikke har kommet når treningen starter, begynner høyest graderte oppvarmingen/treningen.
 10. Under trening skal du ikke forlate Dojo uten tillatelse fra en av trenerne.
 11. Under trening skal du være oppmerksom og fokusere på undervisningen mens denne pågår, og ikke konsentrere deg om andre ting. Vis respekt for det du gjør, og de du trener sammen med. Tren alvorlig, men ha det morsomt.Under trening med en partner skal du alltid bukke til partner før øvelsen innledes. Dette er tegn på høflighet og gjensidig respekt, samt at teknikkene skal kontrolleres for å unngå skader.
 12. Husk alltid å takke den som har lært/forklart deg noe.
 13. Ingen kumite (sparring) uten oppsyn av Sensei, eventuelt Sempai.
 14. Opptre alltid på en måte som ikke skader andre eller omdømmet til karate og Nesodden karateklubb. Dette gjelder både i og utenfor Dojo. En karateka har en høflig fremferd og viser god dømmekraft gjennom sine handlinger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: